Bamatex

Om oss

Bamatex är ett av de ledande företagen på marknaden som kan erbjuda allt inom textilförädling.

Historia1980-talet Bamatex AB startas upp och börjar sälja maskiner & tillbehör för den textila marknaden, så som brodyrmaskiner, designprogram och tillbehör. 1990-talet P-A Tryck AB startar sin verksamhet och börjar tillverka tryckta etiketter för textil märkning, slutet av 90 talet utökas produktsortimentet med tillverkningen med barcodes efter kundens önskemål. 2000-talet Nu tar utvecklingen fart. 2004 Beslut tas att investera i plantryckmaskiner, och nödvändig utrustning för tillverkning av transfer i P-A Trycks lokaler i Borås. Försäljningsbolaget Repeat bildas för försäljning av transfer. 2006 Produktutvecklingen går framåt. Efter att ha lyssnat på våra kunders önskemål beträffande kvalitet och flexibilitet, så kunde vi stolt presentera vår egna unika transfer. Transfern varumärktes med namnet Image Gripping. 2008 Försäljningsbolaget Repeat går ihop med Bamatex AB och bildar ett gemensam försäljningsbolag för eftermärkning. 2009 Sista steget tas och de tidigare 3 bolagen blir 1 då försäljning och produktion blir ett. Namnet är BAMATEX. 2010 2010 gick flyttlasset till nyrenoverade lokaler på Handvävargatan i Brämhult. Med utökad yta och större maskinpark står vi rustade för framtida utmaningar.

Efter 4 år på plats växer vi ytterligare och 2014 togs beslutet att köpa upp Etikettgruppen Svenska AB som är en av Sveriges största leverantörer inom vävda profilprodukter med egen produktion här i Borås. Tillsammans går vi nu under namnet Bamatex Group som innebär en helhetslösning för våra kunder. I samband med detta tar vi även steget vidare för framtiden. I och med detta så startar vi vår byggnation av våra nya lokaler i Viared. Bamatex ingår i Rudholm-Haak gruppen som idag har sitt huvudkontor i Viared & våra nya lokaler byggs ihop med deras befintliga för att skapa en komplett fastighet med produktion av textilförädlingsprodukter & lager av bland annat textila detaljer.

Under sommaren 2016 gick flyttlasset till våra nya lokaler och vi har idag total kontroll av tillverkningen på transfer, etiketter, vävda produkter, konstläder av högsta kvalité
med snabba ledtider tack vara egen produktion i Borås och Asien. Vi kan med stolthet säga att vi är en flexibel organisation med en mycket välkontrollerad produktion.

Hos oss finner ni oanade möjligheter, lämna plaggen hos oss så ser vi till att rätt märke kommer på rätt plagg. Med de många olika appliceringssätt vi tillhandahåller så är användningsområdena oändliga. Vi har idag total kontroll av tillverkningen på transfer, etiketter, vävda produkter, konstläder av högsta kvalité med snabba ledtider tack vara egen produktion i Borås och Asien.

Vi kan med stolthet säga att vi är en flexibel organisation med en mycket välkontrollerad produktion. Hos oss finner ni oanade möjligheter, lämna plaggen hos oss så ser vi till att rätt märke kommer på rätt plagg. Med de många olika appliceringssätt vi tillhandahåller så är användningsområdena oändliga.

Förutom textilförädling så har vi agenturen på marknadens ledande transferpressar SEFA. Förädling är oftast det sista som sker och det handlar inte bara om vår höga kvalité på transfer, vävt märke utan det är ett hantverk, en yrkeskunskap som Bamatex besitter. Denna erfarenhet och kunskap, tack vara kontinuerligt arbeta med textil förädling, delar vi gärna med oss.

Vad det än är så våga ställ frågan, vi hjälper till med oändligt mycket inom textil förädling, eller varför inte öppna dörren tillsammans med oss mot framtiden.

 

Certified By Bamatex

När vi startade med detta för snart 3 år sedan var vårat mål att vi & våra kunder ska vara bäst på det vi gör.

Vem som helst kan trycka transfer, men hur fungerar egentligen där emellan:

Utbildningen lär er allt från produktförståelse, produktion till rätt hantering på rätt plagg.