Om oss

Allt inom textilförädling

Med mer än 60 års erfarenhet är vi en av Sverige största textila förädlare. Med egen produktion i Borås av vävda märken, transfer, konstlädermärkenr m.m kan vi erbjuda snabb leveranstid tillsammans med både hög kvalité på både produkter och service.

Vår historia

Bamatex är ett av de ledande företagen på marknaden som kan erbjuda allt inom textilförädling.

1980-talet Bamatex AB startas upp och börjar sälja maskiner & tillbehör för den textila marknaden, så som brodyrmaskiner, designprogram och tillbehör.

1990-talet P-A Tryck AB startar sin verksamhet och börjar tillverka tryckta etiketter för textil märkning, slutet av 90 talet utökas produktsortimentet med tillverkningen med barcodes efter kundens önskemål.

2000-talet Nu tar utvecklingen fart.

2004 Beslut tas att investera i plantryckmaskiner, och nödvändig utrustning för tillverkning av transfer i P-A Trycks lokaler i Borås. Försäljningsbolaget Repeat bildas för försäljning av transfer.

2006 Produktutvecklingen går framåt. Efter att ha lyssnat på våra kunders önskemål beträffande kvalitet och flexibilitet, så kunde vi stolt presentera vår egna unika transfer. Transfern varumärktes med namnet Image Gripping.

2008 Försäljningsbolaget Repeat går ihop med Bamatex AB och bildar ett gemensam försäljningsbolag för eftermärkning.

2009 Sista steget tas och de tidigare 3 bolagen blir 1 då försäljning och produktion blir ett. Namnet är BAMATEX.

2010 Flyttlasset går till nyrenoverade lokaler på Handvävargatan i Brämhult. Med utökad yta och större maskinpark står vi rustade för framtida utmaningar.

Bamatext Group

Flytt och förvärv av Etikettgruppen & Nordiska Etikettbolaget

2014 växer vi ytterligare och beslutet togs att köpa upp Etikettgruppen Svenska AB som är en av Sveriges största leverantörer inom vävda profilprodukter med egen produktion här i Borås. Tillsammans går vi nu under namnet Bamatex Group som innebär en helhetslösning för våra kunder.

2016 gick flyttlasset till vår nybyggda fastighet och vi har idag total kontroll av tillverkningen på transfer, etiketter, vävda produkter, konstläder av högsta kvalité med snabba ledtider tack vara egen produktion i Borås och Asien. Vi kan med stolthet säga att vi är en flexibel organisation med en mycket välkontrollerad produktion.

2019 förvärvade vi Nordiska Etikettbolaget vilket stärker Bamatex position som komplett helhetsleverantör på transfertryck, textiltryck, vävda och broderade märken genom ännu högre leveranssäkerhet och större produktionskapacitet.

Vad det än är så våga ställ frågan, vi hjälper till med oändligt mycket inom textil förädling, eller varför inte öppna dörren tillsammans med oss mot framtiden.

 

CERTIFIED BY BAMATEX – vår utbildning

När vi startade med certified by Bamatex för snart 3 år sedan var vårt mål att vi och våra kunder ska vara bäst på det vi gör.

Vem som helst kan trycka transfer, men hur fungerar egentligen där emellan:

Utbildningen lär er allt från produktförståelse, produktion till rätt hantering på rätt plagg.

    Namn*

    Företag

    E-post*

    Telefon

    Meddelande